skip to Main Content

Varstvo osebnih podatkov

Na spletni strani koalaincuk.si se na prvem mestu trudimo za kar najbolj varen ogled spletne strani. To pomeni, da naredimo vse potrebno, da onemogočimo kakršnokoli nepooblaščeno prestrezanje podatkov, ki jih uporabnik posreduje izključno in neposredno nam.

Zbiramo naslednje podatke:

 • Osebne podatke (ime in priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku).
 • Kontaktne podatke (naslov za izdajo računa in telefonsko številko).
 • Finančne podatke (podatke o vaših kreditnih karticah ne shranjujemo).
 • Podatke o nakupih in plačilih (hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih).
 • Podatke vezane na vašo uporabo in profil (zadnji ogledani izdelki, izdelki v košarici, komunikacija z nami preko povezave kontakt, oddani komentarji in ocene naših izdelkov).
 • Tehnične podatke (za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, lokaciji vaše naprave ter vrsti naprave s katero dostopate do naše spletne strani. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletni strani ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletne strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na uporabnikov računalnik lahko shranimo tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.
 • Za točnost podatkov, ki jih uporabniki vpišejo v kontaktni obrazec ne odgovarjamo.

Uporaba podatkov

Vaše podatke uporabljamo za:

 • zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (vodenje finančnih in poslovnih knjig),
 • izvedbo vaših naročil,
 • analizo poslovanja, spremljanje statistike, obnašanje kupcev in obiskovalcev pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani.

Dolžina hrambe podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali:

 • v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave,
 • dokler bo to potrebno za zaključek naročenih aktivnosti,
 • v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov.

Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.

Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

Pravice lastnikov podatkov

Našim uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:

 • na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke,
 • vpogled v vse podatke, ki jih imamo zbrane o vas, je možen preko menija Moj račun.

Vedno smo vam na voljo, da uveljavite vašo pravico do popravka. Omogočamo vam, da praktično vse vaše osebne podatke popravite in uredite sami z uporabo funkcionalnosti v meniju Moj račun.

V določenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Če ste se registrirali kot uporabnik, pa niste nikoli oddali nobenega naročila, potem vas bomo lahko na vašo zahtevo izbrisali mi. Če pa ste pri nas kupovali, vas prosimo da upoštevate, da moramo vaše podatke hraniti skladno z zakonodajo.

 • V določenih primerih lahko zahtevate začasno ali trajno prepoved nadaljnje obdelave vaših osebnih podatkov v celoti ali delno.
 • Na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali v elektronski obliki.

Če imate vprašanje ali pripombo v zvezi z varovanjem osebnih podatkov vas vabimo, da stopite v stik z nami preko kontaktnega obrazca.

Spletni piškotki

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletno mesto, ki ga obiščete pošlje brskalniku. Spletno mesto si lahko z njim zapomni podatke o vašem obisku, na primer vsebino nakupovalne košarice in druge nastavitve.

Tako je lahko vaš obisk spletnega mesta bolj uporaben in lažji. Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj prijetna in koristna.

Zakaj potrebujemo piškotke?

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju nekaterih storitev. Uporabljamo naslednje spletne piškotke:

Ime piškotka Namen Trajanje
_ga Piškotek, ki nam omogoča, da spremljamo, kako se obiskovalci premikajo znotraj naše spletne strani. 2 leti
_gat Piškotek se uporablja za omejevanje števila poslanih zadetkov Google Analytics. 10 minut
_gid Piškotek z naključno ustvarjeno unikatno številko se uporablja za izračun podatkov o obisku naše spletne strani. 24 ur
cookie notice accepted Piškotek shrani vašo odločitev glede sprejma ali zavrnitve sledilnih piškotkov. 1 leto

Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji »Pomoč« vašega spletnega brskalnika.

V primeru, da boste onemogočili piškotke, vam nekatere spletne strani morda ne bodo delovale pravilno. Več o uporabi spletnih piškotkih po spremenjenem Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1, ur. list št. 109/2012).

Back To Top